Thomas Hengelbrock

Faktaboks

Thomas Hengelbrock
Født
9. juni 1958, Wilhelmshaven, Tyskland

Artikkelstart

Thomas Hengelbrock, tysk dirigent og fiolinist, sjefdirigent for NDR Elbphilharmonie Orchester i Hamburg fra 2011 og Orchestre de Paris fra 2016.

Hengelbrock kommer fra Wilhelmshaven på Nordsjøkysten. Han studerte fiolin med Rainer Kussmaul i Freiburg, og var med da Kussmauls elever grunnla tidligmusikk-ensemblet Freiburger Barockorchester i 1985.

Tidlig i karrieren var han assistent for komponistene Witold Lutosławski og Mauricio Kagel, og han har spilt med Concentus Musicus Wien ledet av Nikolaus Harnoncourt. I Freiburg grunnla han Balthasar Neumann-koret i 1991 og Balthasar Neumann Ensemble i 1995, med det formål å fremføre musikk på et historisk-kritisk grunnlag.

Hengelbrock var sjefdirigent for Deutsche Kammerphilharmonie Bremen 1995–99, og ble musikksjef ved Wiener Volksoper 2000–03. Han har vært gjestedirigent for blant annet Wienerfilharmonien og Concertgebouworkesteret i Amsterdam, foruten flere ledende tyske orkestre. I 2011 ledet han forestillinger av Tannhäuser ved Festspillene i Bayreuth.

Hengelbrock etterfulgte i 2011 Christoph von Dohnanyi som sjefdirigent for NDR Elbphilharmonie Orchester (daværende Sinfonieorchester des Norddeutschen Rundfunks). Han er fra 2016 også sjefdirigent ved Orchestre de Paris hvor han deler ansvaret med musikksjef Daniel Harding.

Hengelbrock har gjort flere plateinnspillinger.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg