Svalöv, kommune i Skåne i Sverige, øst for Landskrona; 391 km2 med 13 919 innbyggere (2017). Den sørlige delen av kommunen tilhører Landskronaslätten og er for en stor del oppdyrket. I nord stiger terrenget mot Söderåsen, som geologisk sett er en grunnfjellshorst som hever seg over slettelandet med sedimentære bergarter. På og omkring Söderåsen finnes bøkeskog, lynghede og natureng med innslag av myr.

Næringslivet domineres av jordbruket og virksomheter tilknyttet landbruket, som planteforedlingsbedriften Svalöf Weibull (SW) og meieriforetaket Arla Foods. Kommunen har gjennom de siste tiårene hatt et stagnerende folketall. En stor del av den yrkesaktive befolkningen pendler til Malmö, Lund Helsingborg og Landskrona.

Største tettsteder er kommunesenteret Svalöv (3852 innbyggere 2011), Teckomatorp (1703 innbyggere) og Kågeröd (1516 innbyggere). I Röstånga (928 innbyggere) finnes et populært gjestgiveri med aner fra 1600-tallet, og i omegnen ligger Söderåsens nasjonalpark med blant annet utsiktspunktet Kopparhatten.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.