Steve Sem-Sandberg

Faktaboks

Steve Sem-Sandberg
uttale:
Sti'v Sem-Sandberg
født:
16. august 1958

Steve Sem-Sandberg, forfatter, mangeårig medarbeider i Svenska Dagbladets kulturredaksjon. Debuterte som romanforfatter i 1976 med de to science fictionbøkene Sländornas värld og Sökare i dödsskuggan. Senere bøker har en mer dokumentaristisk stil. I dokumentarromanen Theres (1996) er tittelpersonen den tyske terroisten Ulrike Meinhof fra Rote Armee Fraktion. Allt förgängligt är bara en bild (2002), handler om om Rainer Maria Rilke, og Ravensbrück (2003), om journalist og Kafkaoversetter Milena Jesenská.

Sem-Sandberg forfatterskap omfatter også essayistikk, reportasjer, litteraturkritikk og dramatikk for radio. Som oversetter har han blant annet oversatt flere bøker av Jon Fosse.

Et tilbakevendende tema hos Sem-Sandberg er Øst-Europa og østeuropeisk litteratur. Romanen De fattiga i Łódź (2009. Augustpriset) handler om den jødiske ghettoen som nazistene opprettet i den polske byen Łódź.

Steve Sem-Sandberg har mottatt flere priser og utmerkelser. I 2009 fikk han Samfundet De Nios Stora priset (gis for forfatterskap): "för en avancerad romankonst, präglad av intellektuell kringsyn, historisk närvarokänsla och inkännande människoskildring".

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg