Typisk smal gate i Sorronto.

Preget av gammel badeby og feriested er tydelig langs stranda i Sorrento.

.
Lisens: fri

Sorrento er en by i Italia, i regionen Campania, i Storbyområdet Napoli. Byen ligger på en halvøy på sørsiden av Golfo di Napoli.

Byen har 16 183 innbyggere (2019) og ligger vakkert til på en terrasse, ca. 50 meter over havet, mellom vin- og sitrusfrukthager. Sorrento er et meget besøkt turist- og badested og er også velkjent for sine trearbeider og for et rikt, tradisjonelt musikkliv.

Kultur

Henrik Ibsen har fått oppkalt en egen park like på utsiden av bymuren.

Sorrentos beliggenhet på en halvøy gjør at byen har et mer temperert klima om sommeren enn innlandet i Italia, og en mindre intens varme. Velstående mennesker fra områdene rundt har derfor tilbrakt høysommeren i Sorrento gjennom flere århundrer.

Byen har særlig blitt kjent for besøk av forfattere som Goethe, Byron og Keats. Henrik Ibsen skrev Gengangere og avsluttet arbeidet med Peer Gynt i Sorrento.

Byen er erkebispesete i bispedømmet Sorrento-Castellammare di Stabia.

Samferdsel

Sorrento har båtforbindelse med Capri, Amalfi, Positano og Ischia, og fungerer også som utgangspunkt for reiser til Pompeii og Herculaneum.

Byen er forbundet med Napoli (49 km) via riksvei (SS145) og europavei (E45).

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg