Sidiki Camara

Faktaboks

Sidiki Camara
Født
24. november 1965
Sidiki Camara på Oslo World 2020.
Sidiki Camara
Sidiki Camara med ngoni i Kamerun
Sidiki Camara

Artikkelstart

Sidiki Camara er en perkusjonist fra Mali, bosatt i Norge siden 2006, som med sitt utgangspunkt i mande-musikken har brakt vestafrikanske rytmer inn i norsk og internasjonal jazz.

Djembe og kalebass er to av de viktigste instrumentene i Sidiki Camaras musikk. Kalebassen bruker han som en basstromme som han slår på med knyttet neve for å frembringe en dyp, rund lyd som ofte utgjør musikkens puls. I tillegg til perkusjonsinstrumentene spiller han melodiske instrumenter som balafon og det tradisjonelle strengeinstrumentet ngoni, som er beslektet med den mer kjente koraen.

Helt fra begynnelsen av sin musikalske karriere ble Camara etterspurt av kjente musikere fra Mali som Ali Farka Touré, Toumani Diabaté, Oumou Sangaré og Habib Koité.

Camara har reist verden rundt som soloperkusjonist med Malis nasjonalballett. Han har vært gjesteartist på flere turneer med Bill Frisells New Quartet og er fast med i Frisells gruppe The Inter Continentals. Camara har samarbeidet med framstående afrikanske musikere som Mamady Kéita, Kasse Mady Diabaté, Rokia Traoré og Boubacar Traoré. Etter at Camara flyttet til Norge i 2010 har han samarbeidet med ledende norske jazzmusikere som Bugge Wesseltoft, Audun Erlien og Bendik Hofseth.

Utgivelser i eget navn

  • Ayou Wele (2005)
  • Tolerance (2011)
  • Nakan (2015)
  • Yafa (2020)

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg