Segovia

Segovia. Borgen Alcázar er hovedsakelig fra 1400-tallet. Katedralen er regnet som en av Spanias vakreste kirker. Bildet er hentet fra papirleksikonet Store norske leksikon, utgitt 2005-2007.

Av /NTB Scanpix ※.
Lisens: Gjengitt med tillatelse

By i Spania, hovedstad i provinsen Segovia, ligger 65 km nordvest for Madrid, ved foten av Sierra de Guadarrama, ca. 1000 moh.; 55 500 innb. (2006). Fabrikasjon av tekstiler, keramikk, næringsmidler og elektriske artikler. Turisttrafikk.

Faktaboks

Uttale
segˈovia.

Segovia ligger på en kolle, nesten helt omgitt av eldgamle murer med tallrike tårn, har trange, krokete gater og en rikdom av interessante byggverk. Høyest ligger den gotiske katedral, påbegynt 1525, en av Spanias vakreste kirker. Den dominerende borgen Alcázar er delvis fra 1000-tallet, mest fra 1400-tallet. Berømt romersk akvedukt (813 m lang, 128 buer) av granitt, den største og best bevarte i Spania, fremdeles i bruk i byens drikkevannsforsyning.

Segovia ble anlagt i iberisk tid; viktig by under romerne og maurerne. Erobret av de kristne 1085. Segovia står på UNESCOs Liste over verdens kultur- og naturarv.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg