Segovia

Segovia. Borgen Alcázar er hovedsakelig fra 1400-tallet. Katedralen er regnet som en av Spanias vakreste kirker. Bildet er hentet fra papirleksikonet Store norske leksikon, utgitt 2005-2007.

Av /NTB Scanpix ※.

Artikkelstart

Segovia er en by i Spania i regionen Castilla y León. Byen ligger nordvest for Madrid, ved foten av fjellene Sierra de Guadarrama, om lag 1000 meter over havet. Segovia har 51 674 innbyggere (2019) og mottar jevnlig et stort antall turister og besøkende. Byen regnes som en av Spanias vakreste. Av industri har byen blant annet produksjon av tekstiler, keramikk, næringsmidler og elektriske artikler.

Faktaboks

Uttale
segˈovia.

Segovia ligger på en høyde, og den eldre delen av byen er nesten fullstendig omgitt av eldgamle murer med tallrike tårn. Byen har smale brosteinsgater og smug, og en stor variasjon av interessante byggverk. Høyest ligger den gotiske katedralen som ble påbegynt i år 1525.

Den berømte borgen Alcázar er bygget på over mange perioder, mest på 1000-tallet og 1400-tallet.

Byens romerske akvedukt, 813 meter lang og med 128 buer av granitt, er den største og best bevarte akvedukten i Spania.

Segovia ble anlagt i iberisk tid og var en viktig by under både romernes og maurernes tid. Byen ble gjenerobret til Spania i 1085. Segovia står på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg