En side fra boken «Bibelen som panorama, eller De hellige tekster i bilder og fortellinger» (originalt: The Bible panorama, or The Holy Scriptures in picture and story). Det er en illustrasjon av den hendelsen i bibelen, i Samuelsbøkene, der Samuel salver Saul til å bli Israels første konge.

/The Library of Congress.

Samuelsbøkene er to bøker i Det gamle testamentet og Tanakh. Samuelsbøkene var opprinnelig én bok. De er antakelig skrevet på 400-tallet fvt. og utformet av de deuteronomistiske historieskrivere, som har gjort omfattende bruk av gamle fortellinger.

Som del av Det deuteronomistiske historieverket handler Samuelsbøkene om overgangstiden mellom de karismatiske «dommere» og kongetiden i Israels historie i tidlig jernalder.

Første Samuelsbok forteller om profeten Samuel (oppdratt hos presten Eli), som salvet kongene Saul og David. Hans mange opplevelser og hans kongetid skildres inngående.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne kilder

Kommentarer (2)

skrev David Olsen

Det står ikke i Bibelen at han var sønn av presten Eli. Han var sønn av levitten Elkana, men han vokste opp hos Eli fra han var barn.

svarte Anne Grete Nilsen

Takk for at du gjorde oss oppmerksom på feilen som nå er blitt rettet.Vennlig hilsenAnne Grete NilsenRed.

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg