Rolf Nordhagen

Faktaboks

Rolf Nordhagen
Født
21. oktober 1894, Oslo (Kristiania)
Død
8. mars 1979, Oslo
Rolf Nordhagen, cirka 1930, fra Oslo Museums samlinger.

Artikkelstart

Rolf Nordhagen var en norsk botaniker født i Oslo. Hans vitenskapelige produksjon er svært omfattende og allsidig. Han skrev om kalktuff (Kalkstufstudier i Gudbrandsdalen; doktoravhandling i 1921), klimavekslinger, blomsterbiologi, morfologi og plantenavn.

Hovedemner og verker

Hovedemnene hans var systematikk, plantegeografi og økologi. Spesielt skrev han flere avhandlinger om fjellplanter, blant annet monografiene Die Vegetation und Flora des Sylenegebietes (1928), Sikilsdalen og Norges fjellbeiter (1943), og om en ny gruppering og inndeling av fjellvegetasjonen (1936).

I 1940 kom tekstbindet av hans Norsk flora og siden illustrasjonsbindet i hefter. Rolf Nordhagen skrev også mange artikler og reiseskildringer.

Stillinger

Han fikk sin dr.philos. i 1922, og var professor i systematisk botanikk og plantegeografi ved Bergens Museum fra 1925. Fra 1946 til 1964 hadde han samme stilling ved Universitetet i Oslo, og var i tillegg bestyrer av Botanisk museum og Botanisk hage på Tøyen (se Naturhistorisk museum). Han er sønn av Johan Nordhagen.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg