Faktaboks

Per Inge Bjørlo
Født
20. november 1952, Spjelkavik
Head VI
Per Inge Bjørlo, Head VI, 1998
Head VI
© /BONO.
Lisens: Vernet verk

Per Inge Bjørlo er en norsk billedkunstner, arbeider med en rekke teknikker og materialer, tegning, grafikk, maleri og skulptur. Bjørlos serie Indre rom regnes som en av de første installasjonene i norsk kunsthistorie. Etterhvert har han blitt mest kjent for sine store, abstrakte skulpturer i forskjellige materialer, ofte med en forbindelse til norsk industri. Han har også utmerket seg innenfor linoleumssnitt, hvor hans arbeider kjennetegnes av en kraftig svart/hvitt kontrast.

Bjørlo er utdannet ved Bergens Kunsthåndverkskole (1974-1977) og Statens Kunstakademi (1977-1981). Han har siden 1980 bodd på Hønefoss. Han har utført flere offentlige utsmykningsoppdrag, blant annet på Flora sykehus, Florø, Årdal og Glemmen videregående skoler, Ålesund lufthavn, Vigra, i Gjøvik olympiske fjellhall (1993) og på Oslo Lufthavn Gardermoen.

Arbeider (i utvalg):

  • Indre Rom (1984-1990)
  • Head VI (1998)
  • Mental Genbank (2016)

Utstillinger (i utvalg):

Innkjøpt (i utvalg):

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

Faktaboks

Per Inge Bjørlo

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg