Faktaboks

Oslo Museum
Organisasjonstype
Stiftelse
Forretningsadresse
Oslo
Daglig leder
Marie Skoie
Styreleder
Trine Grande
Oslo Museum
Museets administrasjon og Oslo bymuseum ligger på Frogner hovedgård.
Av /Oslo Museum.
Lisens: CC BY SA 2.0

Oslo Museum er et kulturhistorisk museum i Oslo som ble dannet i 2006 ved sammenslutning av Oslo BymuseumFrogner, Teatermuseet i Gamle rådhus og Interkulturelt museum (IKM) i gamle Grønland politistasjon. Av økonomiske årsaker ble Teatermuseet samlokalisert med Bymuseet på Frogner hovedgård i slutten av 2010. Museets administrasjon er lokalisert til Bymuseets gamle lokaler på Frogner hovedgård.

Oslo Museum ønsker å være et museum som vekker interesse for og formidler kunnskap om Oslo bys historie og utvikling, innbyggernes liv og livsvilkår gjennom tidene, det flerkulturelle samfunn og innvandring til Norge, bykultur, teaterhistorie og scenekunst. Samlingen består av alle typer kulturhistorisk materiale (fotografier, gjenstander, tekstil, møbler, bøker og arkivalier). Museets kunst- og fotosamling er blant Norges største. Kunstsamlingen inneholder blant annet en stor samling portretter og prospekter over Christiania/Oslo. Mange av gjenstandene er tilgjengelige på Digitaltmuseum.no. De digitaliserte bildene i fotosamlingen er tilgjengelige på Oslobilder.no.

Museet har siden 1955 utgitt kvartalstidsskriftet Byminner.

Direktører: Vibeke Mohr (2006–2011), Lars Emil Hansen (2011–2022) og Marie Skoie (fra 2022).

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Oslo Museum
Sektorkode
6500 Kommuneforvaltningen
Næringskode(r)
91.022 Drift av kulturhistoriske museer

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg