Norsk TotalForsvarsforum er en frivillig, medlemsbasert interesseorganisasjon som arbeider for å fremme kunnskap og bevissthet om totalforsvar, samfunnssikkerhet og beredskap. Organisasjonen ble stiftet i 2019, med utspring i tidligere Kvinners Frivillige Beredskap (KFB), og har hovedkontor på Akershus festning i Oslo.

Faktaboks

Også kjent som

NTF

Norsk TotalForsvarsforum er aktiv i samfunnsdebatten om forsvar, sikkerhet og beredskap, og har som ett av sine formål å være en brobygger mellom Forsvaret og det sivile samfunn. Dette gjør Norsk TotalForsvarsforum blant annet ved å arrangere flere konferanser, blant dem Totalforsvarskonferansen og Sårbarhetskonferansen. Organisasjonen har siden 2009 delt ut Beredskapsprisen til enkeltpersoner i henholdsvis forsvarsrelatert og privat sektor. Organisasjonen tilbyr også kurs og bidrar med rollespillere og markører under øvelser.

Norsk TotalForsvarsforum er en direkte videreføring av Kvinners Frivillige Beredskap (KBF), som ble dannet i 1951. Navneendringen var først og fremst foranlediget av at Norge i 2015 innførte kjønnsnøytral verneplikt.

H.M. Dronning Sonja er Norsk TotalForsvarsforums ærespresident, og prinsesse Astrid fru Ferner forumets høye beskytter.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg