NOAH

NOAH - for dyrs rettigheter, norsk organisasjon som arbeider for dyrs rettigheter, stiftet 1989. Se også dyrerettigheter.

Organisasjonen tar utgangspunkt i kunnskap om dyrs egenverdi, følelsesliv, artstypiske behov og deres ønske om å leve og å utfolde seg – og jobber på grunnlag av dette mot all utnytting av dyr. Dette inkluderer utnytting av dyr til matproduksjon, klesproduksjon, forsøksvirksomhet og underholdning, samt ulovlig mishandling av dyr.

Organisasjonen har ca. 7000 medlemmer (2015) og er representert med lokale aktive over hele landet. NOAH er fast høringsinstans for Landbruksdepartementet, og representert i flere råd og utvalg, for eksempel i Forsøksdyrutvalget.

NOAH arbeider med politisk påvirkning, faglige utredninger, informasjonsarbeid og næringslivspåvirkning. Deres arbeid har blant annet ført til at Oslo Fashion Week ble den første pelsfrie moteuken i verden, og at over 30 studentkantiner i landet er med på Meatless Monday. I tillegg arrangerer de flere markeringer og arrangementer, som det årlige NOAHs Fakkeltog mot pels.

NOAH samarbeider med dyrerettighetsorganisasjoner i utlandet, og er medlemsorganisasjon i internasjonale nettverk som Fur Free Alliance, og kontaktorganisasjon for InterNICHE mot bruk av forsøksdyr i undervisning.

NOAHs leder er veterinær Siri Martinsen.

Eksterne lenker

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg