Media Norge

Artikkelstart

Media Norge ASA var fra 2009 til 2012 et norsk mediekonsern med hovedkontor i Bergen, og omfattet Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen, Stavanger Aftenblad og Finn.no. Schibsted ASA var majoritetseier i konsernet og hadde på det meste over 84 prosent av aksjene.

Etableringen av Media Norge møtte motstand hos Medietilsynet, fordi den kom i konflikt med eierskapsloven som satte som grense at et selskap bare kunne eie inntil en tredjedel av det nasjonale avisopplaget. Etter at Medietilsynet hadde sagt nei, ga Klagenemnda for eierskap i media likevel grønt lys for etableringen.

I 2012 ble Media Norge ASA fusjonert med Schibsted ASA og fikk navnet Schibsted Norge. Samtidig ble de tre regionavisene heleide Schibsted-aviser. Under det nye selskapet hører også VG, Schibsted Forlag og Schibsted Vekst. Didrik Munch var administrerende direktør i Media Norge, og var fra 2012 til 2018 konsernsjef i Schibsted Norge ASA.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (3)

skrev Olav Garvik

Denne artikkelen bør skrotes. Media Norge har opphørt å eksistere. Schibsted har overtatt hele MN.

skrev Kjell-Olav Hovde

Hei, det kan eventuelt bli en historisk artikkel. Media Norge var ....osv- På den måten kan folk som leser om Media Norge finne ut hva slags selskap det var og hvordan det spilte en rolle i oppkjøp og omorganisering.

svarte Olav Garvik

Ja, det er en god måte å håndtere det på.

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg