Faktaboks

Media Norge
Offisielt navn
MEDIA NORGE ASA
Organisasjonstype
Allmennaksjeselskap

Media Norge ASA var fra 2009 til 2012 et norsk mediekonsern med hovedkontor i Bergen, og omfattet Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen, Stavanger Aftenblad og Finn.no. Schibsted ASA var majoritetseier i konsernet og hadde på det meste over 84 prosent av aksjene.

Etableringen av Media Norge møtte motstand hos Medietilsynet, fordi den kom i konflikt med eierskapsloven som satte som grense at et selskap bare kunne eie inntil en tredjedel av det nasjonale avisopplaget. Etter at Medietilsynet hadde sagt nei, ga Klagenemnda for eierskap i media likevel grønt lys for etableringen.

I 2012 ble Media Norge ASA fusjonert med Schibsted ASA og fikk navnet Schibsted Norge. Samtidig ble de tre regionavisene heleide Schibsted-aviser. Under det nye selskapet hører også VG, Schibsted Forlag og Schibsted Vekst. Didrik Munch var administrerende direktør i Media Norge, og var fra 2012 til 2018 konsernsjef i Schibsted Norge ASA.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (3)

skrev Olav Garvik

Denne artikkelen bør skrotes. Media Norge har opphørt å eksistere. Schibsted har overtatt hele MN.

skrev Kjell-Olav Hovde

Hei, det kan eventuelt bli en historisk artikkel. Media Norge var ....osv- På den måten kan folk som leser om Media Norge finne ut hva slags selskap det var og hvordan det spilte en rolle i oppkjøp og omorganisering.

svarte Olav Garvik

Ja, det er en god måte å håndtere det på.

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg