Kjersti Døvigen

Faktaboks

Kjersti Døvigen
født:
27. juni 1943, Oslo

Kjersti Døvigen er en norsk danser og skuespiller.

Hun danset i balletten ved Den Norske Opera i åtte år før hun fikk sitt gjennombrudd som skuespiller i Cole Porter-musikalen Can-Can samme sted i 1967. Det samme året ble hun ansatt ved Oslo Nye Teater, der hun blant annet spilte roller som Paula i Splint av Norvald Tveit og Célimène i Misantropen av Molière.

Hun gjorde seg særlig bemerket i musikaler, og hun huskes som Silvia i musikalversjonen av William Shakespeares To muntre herrer fra Verona (1973), en rolle hun gjentok for svenske Riksteatern året etter. I 1980-årene hadde hun musikalroller blant annet i A Chorus Line (1983) og Kiss me, Kate (1985), og hun leverte sterkt spill som en av de prostituerte i Kristin Søhoels drama 7 søstre (1983).

Kjersti Døvigen har medvirket i en rekke filmer, flere av dem av Wam og Vennerød: Fem døgn i august (1973), Lasse og Geir (1976), Liv og død (1980). I Bente Erichsens filmatisering av Thorbjørn Egners Folk og røvere i Kardemommeby (1988) spilte hun tante Sofie. I TV-serien Lykkeland om Ernst Rolfs liv (1983–1984) hadde hun rollen som Kathie Rolfsen. Fra 1996 spilte hun Barbara Torgersen i TV-serien Offshore.

Kjersti Døvigen er mor til skuespiller Ulrikke Hansen Døvigen.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg