A Chorus Line

Omslaget til en utgivelse av musikken fra A Chorus Line.

A Chorus Line
Av /Masterworks Broadway.

A Chorus Line er en amerikansk musikal med musikk av Marvin Hamlisch, sangtekster av Edward Kleban og libretto av James Kirkwood og Nicholas Dante, etter en idé av Michael Bennett.

Faktaboks

Uttale
kˈårəs lain

Handlingen foregår i et teater på Broadway, under en audition der dansere skal plukkes ut til en musikal.

Musikalen fikk premiere Off-Broadway i 1975, men ble snart flyttet til Shubert Theatre på Broadway. Bennett regisserte og sto for originalkoreografien. Denne første Broadway-oppsetningen ble spilt 6137 ganger fra 1975 til 1990, noe som da var rekord. Den fikk hele ti Tony-priser i 1976, samt en æres-Tony i 1984. Blant Tony-prisene var prisen for beste musikal, beste musikalmanus, beste originalmusikk, beste korografi og beste musikalregi. Donna McKechie, Sammy Williams og Carole Bishop fikk Tony-priser for sine rolletolkninger. A Chorus Line fikk dessuten Pulitzer-prisen for beste drama i 1976.

Norgespremieren fant sted høsten 1983. Norsk oversettelse og regi var ved Runar Borge, og Thalia Teater produserte. A Chorus Line var Thalia Teaters aller første forestilling.

A Chorus Line ble filmatisert i 1985, i regi av Richard Attenborough.

De mest kjente sangene er I Hope I Get It (La meg få jobben), One (Stjerne på plakaten) og What I Did For Love (Hva du ga mitt liv).

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg