Ingjerd Hanevold er en norsk smykkekunstner og professor som har markert seg både i Norge og internasjonalt. Hun har blant annet laget medaljene til OL på Lillehammer.

Hanevold ble utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole fra 1976 til 1981 og ved State University of New York fra 1981 til 1982. I 1986 etablerte hun seg med eget verksted. Hun arbeidet som frilans designer for David-Andersen med smykkekolleksjonen HENNE. Hun har også formgitt medaljene til De olympiske leker på Lillehammer i 1994.

Gjennom en rekke separate og gruppeutstillinger har Ingjerd Hanevold markert seg både nasjonalt og internasjonalt. I tillegg har Hanevold kuratert en rekke smykkeutstillinger og var initiativtager og medlem av styringsgruppen for det nordiske smykkesymposiet og utstillingen From the Coolest Corner fra 2013 til 2015.

Hanevold var professor ved Högskolan för Design och Konsthandverk i Göteborg fra 1996 til 1998 og har vært professor ved Kunsthøgskolen i Oslo siden 1998.

Ingjerd Hanevold har vært aktiv i organisasjonsarbeid blant annet som leder av Norske kunsthåndverkere i perioden 1988 til 1982.

I 2006 mottok Ingjerd Hanevold Jacob-prisen. Hennes arbeider er innkjøpt til en rekke museer i Norge og i utlandet.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.