Indra (teknologiselskap)

Indra er et spansk teknologiselskap som driver konsulentvirksomhet orientert mot flere sektorer i mange land. De viktigste sektorene er transport, forsvar, telekommunikasjon, energi, bank- og offentlige tjenester.

Selskapet ble grunnlagt i Spania i 1993 etter en sammenslåing av 16 mindre teknologiselskap, og har hovedkontor i Madrid. Det er Spanias største teknologiselskap og har som viktige kunder Spanias offentlige forvantning (Sentral- og Regionaladministrasjonen), de største spanske bankene, samt energiselskapene Gas Natural, Repsol, Cepsa, Endesa, Iberdrola og viktige aktører i spansk industri som Altadis og Navantia. Indra har vært børsnotert på den spanske børsindeksen IBEX-35 siden 1999, og senere på Dow Jones.

Selskapets største marked er Europa (29 prosent), Nord- og Sør-Amerika (46 prosent) og Asia, Australia og Afrika (29 prosent). Indra har mer enn 42 000 ansatte, har filialer i 45 land og er til stede med prosjekter i 128 land, blant annet Italia, Portugal, Den Tsjekkiske republikk, USA, Mexico, Panama, Peru, Colombia Chile, Brasil, Argentina, Kina og Filippinene. Indra er til stede i Norge, blant annet gjennom Park Air systems Norway. USAs forsvar, AENOR, Renault, Ford, Nestle og Mercedes Benz har teknologi fra Indra.

Selskapet har fått sitt navn etter guden Indra, en av hinduismens guder.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg