Faktaboks

Ilja Bojasjov
Født
16. mars 1961, Leningrad

Ilja Bojasjov er en russisk forfatter og historiker.

Bojasjov har studert historie og jobbet som museumsguide og historielærer i skolen i en rekke år. Han debuterte som forfatter i 1989 med romanen Spill din egen melodi (Igraj svoju melodiju), men det meste av hans litterære produksjon stammer fra 2000-tallet. For romanen Muris vei (Put’ Muri, 2007) ble han tildelt Nasjonal bestselger-prisen, en av Russlands største litterære priser.

Bojasjov skriver i en blandingsstil der elementer fra historie, fantasy og satire kombineres og henter inspirasjon fra svært ulike tider i Russlands og Europas historie. Romanen Konung (Konung 2008) handler om den skandinaviske middelalderfyrsten Rurik som grunnlag Kievriket, romanen Panserførerer, eller den hvite tigeren (Tankist, ili «Belyj tigr»,2008) har handling fra andre verdenskrig, mens Muris vei forteller om en bosnisk katt på vandring gjennom Europa etter at den har mistet familien sin under krigen i den tidligere Jugoslavia. Panserføreren er filmatisert av Karen Sjakhmazarov som Den hvite tigeren (Belyj tigr, 2013).

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg