Helene Fischer

Helene Fischer mottar musikkprisen Goldene Henne (Gylne høne) for 3. gang. 

av . Begrenset gjenbruk

Helene Fischer, tysk sangerinne født 4. august 1984 i Krasnojarsk, Russland, av tyske foreldre. Siden 2006 en av Tysklands mest populære artister innen området Volkstümliche Schlager (folkelig slagermusikk), en musikkform som er svært populær i Tyskland. I 1988 flyttet hun sammen med sine foreldre tilbake til Tyskland, hvor hun bor i Wöllstein i Rheinland-Pfalz. Hun skaffet seg en treårig musikk- og sceneutdannelse i Frankfurt am Main og fikk allerede under utdanningen sine første engasjementer. Både i Staatstheater Darmstadt og Volkstheater Frankfurt hadde hun roller i diverse show og musikkspill, bl.a. Rocky Horror Show og Anatevka (Spellemann på taket).

Helene Fischers artistkarriere startet med at hennes mor sendte en demo-cd til en artistmanager (Uwe Kanthak). Dette førte til at hun fikk anledning til å opptre på et tv-show i 2005. Det ble en pangstart på en eventyrlig karriere. Flere av Tysklands mest kjente tekstforfattere og komponister har bidratt til suksessen, ikke minst Jean Frankfurter. Hun har ervervet gull og platinaplater i meget stort omfang og har rukket å få de fleste utmerkelser den tyske musikkbransje deler ut, som Echo, Goldene Henne og Krone der Volksmusik.

Den type musikk hun representerer synges naturligvis bare på tysk. Tross det har hun i 2010 oppnådd en betydelig popularitet også i Nederland og Danmark. For oversikt over hennes produksjoner m.v. vises det til hennes offisielle hjemmesider.

Offisiell hjemmeside Helene Fischer

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg