Helene Fischer mottar musikkprisen Goldene Henne (Gylne høne) for 3. gang. 

swr3.de. Begrenset gjenbruk

Helene Fischer, tysk sangerinne født 4. august 1984 i Krasnojarsk, Russland, av tyske foreldre. Siden 2006 en av Tysklands mest populære artister innen området Volkstümliche Schlager (folkelig slagermusikk), en musikkform som er svært populær i Tyskland. I 1988 flyttet hun sammen med sine foreldre tilbake til Tyskland, hvor hun bor i Wöllstein i Rheinland-Pfalz. Hun skaffet seg en treårig musikk- og sceneutdannelse i Frankfurt am Main og fikk allerede under utdanningen sine første engasjementer. Både i Staatstheater Darmstadt og Volkstheater Frankfurt hadde hun roller i diverse show og musikkspill, bl.a. Rocky Horror Show og Anatevka (Spellemann på taket).

Helene Fischers artistkarriere startet med at hennes mor sendte en demo-cd til en artistmanager (Uwe Kanthak). Dette førte til at hun fikk anledning til å opptre på et tv-show i 2005. Det ble en pangstart på en eventyrlig karriere. Flere av Tysklands mest kjente tekstforfattere og komponister har bidratt til suksessen, ikke minst Jean Frankfurter. Hun har ervervet gull og platinaplater i meget stort omfang og har rukket å få de fleste utmerkelser den tyske musikkbransje deler ut, som Echo, Goldene Henne og Krone der Volksmusik.

Den type musikk hun representerer synges naturligvis bare på tysk. Tross det har hun i 2010 oppnådd en betydelig popularitet også i Nederland og Danmark. For oversikt over hennes produksjoner m.v. vises det til hennes offisielle hjemmesider.

Offisiell hjemmeside Helene Fischer

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.