Håndverkerklagenemnda på fast eiendom er en klagenemnd som behandler tvister mellom forbrukere og håndverker som oppstår når håndverker gjør arbeider på en forbrukers eiendom. Den behandler bare saker som skal løses etter håndverkertjenesteloven – altså ikke saker som gjelder nybygg.

Faktaboks

Også kjent som

Klagenemnda for håndverkertjenester på fast eiendom

Håndverkerklagenemnda er etablert som et samarbeid mellom Huseierne og en rekke håndverkerforbund. Nemnda består av en uavhengig leder, to representanter fra den bransjeforeningen håndverkeren er medlem av, og to representanter fra Huseierne.

Nemnda behandler alle former for tvister mellom forbrukere og håndverkere, herunder dårlig utført håndverksarbeid, tolkning av avtaler og uenighet om pris og tidsbruk. For at nemnda skal behandle saken, er det et vilkår at forbrukeren først har reklamert skriftlig overfor håndverkeren. Klagen skal behandles innen tre måneder etter at den er mottatt av nemnda. Behandling i nemnda er gratis for forbrukeren.

Håndverkeren må være medlem av en av de følgende foreningene for å få tvisten behandlet, og tvisten må gå om verdier over kr 5000 inkludert mva.:

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg