NELFO

Artikkelstart

NELFO er en norsk arbeidsgiver- og næringspolitisk organisasjon for elektro-, ekom-, heis- og systemintegrasjonsbedrifter. NELFO er tilsluttet Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO). Den er en av NHOs største landsforeninger med over 1840 medlemsbedrifter med nærmere 31 000 årsverk (2022).

NELFO omfatter to bransjeforeninger, HLF – Heisleverandørenes Landsforening og Integra (Foreningen for automatisering og digitalisering), og tre interessegrupper (for energieffektivisering, for energientreprenører og for skipsinstallasjon og service). NELFO har 18 lokalforeninger som til sammen dekker hele landet.

Organisasjonen utgir Elmagasinet, som er et fagtidsskrift for elektroinstallasjonsbransjen. NELFO driver også Elforlaget, som utgir fagbøker, håndbøker og skolebøker innenfor elektrofag.

NELFO har hovedkontor i Oslo, og administrerende direktør er Ove Guttormsen. Styreleder er Rune Kolbeinsvik fra Austevoll Elektro AS.

Historikk

NELFO ble etablert i 1913 under navnet De Elektriske Installasjonsfirmaers Landsforening, og var tidligere en bransjeforening under Norsk Teknologi, som den gangen var en av NHOs landsforeninger. Da Norsk Teknologi opphørte 1. januar 2016, ble NELFO egen landsforening.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg