Gunhild Hagestad

Faktaboks

Gunhild Hagestad
Født
1942

Artikkelstart

Gunhild Hagestad er en norsk sosiolog. Hun var professor ved Høgskolen i Agder (UiA), etter hvert Universitetet i Agder, fra 1997 til 2010. I tillegg har hun jobbet ved flere universiteter i USA, og fra 1987 til 1992 var hun associate professor ved Northwestern University i Chicago, som hun har forblitt knyttet til. Hun er nå professor emerita ved både Northwestern og UiA.

Forskning

I 1975 tok hun doktorgrad ved University of Minnesota med avhandlingen Middle Aged Women and Their Children. Exploring Changes in a Role Relationship. Forskningen hennes har vært konsentrert om emner som et aldrende samfunns betydning for familiestruktur og livsløp, virkninger av skilsmisse midt i livet, fordeling av innflytelse, belastninger og hjelp i familier med tre generasjoner, samt sosialpolitiske implikasjoner av bestemte demografiske og kulturelle endringer. Hun har også arbeidet med spørsmål av teoretisk/metodologisk karakter.

Hagestad er internasjonalt anerkjent for sine bidrag til aldringens sosiologi, og hun har vært invitert som hovedtaler i utallige sammenhenger, blant annet da FNs generalsekretær åpnet det internasjonale eldreåret i oktober 1998.

Blant verkene hennes kan nevnes Familiers alders- og generasjonsstruktur (1991).

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg