Den tidligere fylkemannsboligen tjener i dag som administrasjons- og møtesenter for Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab
.
Lisens: CC BY SA 3.0

Fylkesmannsboligen er en bygning i Trondheim som ble bygd som embetsbolig for stiftamtmannen i Trondhjem i 1915. Denne avløste Stiftsgården, som var blitt gjort til fast residens for Kongen. Bygningen ble oppført på en parsell av militæretatens eiendommer på Kalvskinnet. Arkitekt var Olaf Nordhagen.

Bygningen var deretter i bruk som bolig og kontor for fylkesmannen i Sør-Trøndelag til 1950. Deretter har huset vært benyttet av forskjellige offentlige institusjoner samt Heimevernet. Fra 1995 var bygget eid av Universitetet i Trondheim ved Vitenskapsmuseet og brukt som kontorlokaler for Artsdatabanken. Etter oppussing ble bygget i 2016 tatt i bruk som administrasjons- og møtesenter for Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab (DKNVS).

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg