Fredfades (egentlig Fredrik Øverlie) er en norsk produsent, DJ og rapper fra OppsalOslo. Han har de seneste årene vært en av de mest produktive norske hiphopartistene med en rekke samarbeid og egne utgivelser.

De viktigste utgivelsene er EP-en Breathe (2014) og albumet Fruitful (2015) sammen med den norske rapperen Ivan Ave, albumet Jazz Cats (2015) med trompetisten Kristoffer Eikrem og soloalbumet Warmth (2017). I tillegg har Fredfades, sammen med Kristoffer Eikrem, tonesatt slampoeten Fredrik Høyer på albumet Grønlandsūtraen (2016), produsert for artister som Charlotte Dos Santos og bidratt på samarbeidsprosjekter til plateselskapene KingUnderground Records og Mutual Intentions.

Fredfades lener seg på en rekke musikalske stiler, men i hovedsak soul, jazz og hiphop. Produksjonene hans er allsidige og tilpasser seg prosjektet og samarbeidet han jobber med. For eksempel er samarbeidene med Ivan Ave rapmusikk med nostalgiske nikk til 1990-tallets jazzsamplende rapmusikk, samt miljøet rundt Detroit-produsenten J Dilla, mens utgivelsene med Kristoffer Eikrem går mer i retning av ren jazz. 

Fredfades utgjør sammen med rapperen Mest Seff den norskspråklige gruppen Tøyen Holding. Duoen har humoristiske tekster om Oslo, damer, festing og egen fortreffelighet, mens lydbilde er melodiøst og avslappet. Deres selvtitulerte debutalbum fikk en god mottakelse da det kom i 2017. 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.