Fredfades

Faktaboks

Fredfades
egentlig Fredrik Øverlie
Født
23. desember 1987, Oslo

Artikkelstart

Fredfades (egentlig Fredrik Øverlie) er en norsk produsent, DJ og rapper fra Oppsal i Oslo. Han har de seneste årene vært en av de mest produktive norske hiphopartistene med en rekke samarbeid og egne utgivelser.

Karriere

De viktigste utgivelsene er EP-en Breathe (2014) og albumet Fruitful (2015) sammen med den norske rapperen Ivan Ave, albumet Jazz Cats (2015) med trompetisten Kristoffer Eikrem og soloalbumet Warmth (2017). I tillegg har Fredfades, sammen med Kristoffer Eikrem, tonesatt slampoeten Fredrik Høyer på albumet Grønlandsūtraen (2016), produsert for artister som Charlotte Dos Santos og bidratt på samarbeidsprosjekter til plateselskapene KingUnderground Records og Mutual Intentions.

Musikalsk stil

Fredfades lener seg på en rekke musikalske stiler, men i hovedsak soul, jazz og hiphop. Produksjonene hans er allsidige og tilpasser seg prosjektet og samarbeidet han jobber med. For eksempel er samarbeidene med Ivan Ave rapmusikk med nostalgiske nikk til 1990-tallets jazzsamplende rapmusikk, samt miljøet rundt Detroit-produsenten J Dilla, mens utgivelsene med Kristoffer Eikrem går mer i retning av ren jazz.

Tøyen Holding

Fredfades utgjør sammen med rapperen Mest Seff den norskspråklige gruppen Tøyen Holding. Duoen har humoristiske tekster om Oslo, damer, festing og egen fortreffelighet, mens lydbilde er melodiøst og avslappet. Deres selvtitulerte debutalbum fikk en god mottakelse da det kom i 2017.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg