Edda Media AS

. Begrenset gjenbruk

Edda Media AS, norsk medieselskap 2006-11, som tidligere het Orkla Media. Det britiskbaserte Mecom Group plc kjøpte Orkla Media med over 35 distrikts- og lokalaviser i 2006. Mecoms norske virksomhet fikk navnet Edda Media og var en dominerende aviseier i Norge. Dessuten nettjenester, lokalradio og lokalfjernsyn. I tillegg inngikk trykkeriselskap og distribusjonsnettverk i konsernet.

Historikk

Orkla Media var i sin tid Norges nest største og Nordens femte største medieselskap med virksomhet innen dagspresse, ukepresse, digitale medier og direkte markedsføring. Selskapet eide også halvparten av ukebladforlaget Hjemmet Mortensen (sm.m. danske Egmont).

Gjennom kjøpet av Det Berlingske Officin i 2000 ble Orkla også eier av de danske avisene Berlingske Tidende, B.T. og Weekendavisen. Orkla Media var dessuten nest størst på avismarkedet i Polen og hadde avisvirksomhet i Sverige, Litauen og Ukraina.

Da det meste av Orkla Media i 2006 ble solgt til Mecom Group, beholdt Orkla sitt eierskap i Hjemmet Mortensen til 2008, da Egmont ble eneeier. Samtidig ble Orklas eierandeler i Bergens Tidende og Adresseavisen solgt. I 2009 solgte Edda en rekke aviser på Nordvestlandet, bl.a. Sunnmørsposten og Romsdals Budstikke, til Polaris Media.

I 2011 ble Edda solgt til A-pressen, som da endret navn til Amedia AS. Konkurransetilsynet og Medietilsynet godkjente kjøpet etter at det nye selskapet solgte flere aviser som blant annet Varden i Skien og Demokraten i Fredriksstad for å unngå å komme i konflikt med medieeierskapsloven. Ca. 1300 ansatte i Edda i 2011, og ca. 2 mrd i omsetning.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg