Faktaboks

Edda Media AS
Organisasjonstype
Aksjeselskap
Logo
Logo
Av .
Lisens: Begrenset gjenbruk

Edda Media AS var et norsk medieselskap fra 2006 til 2011. Det het tidligere Orkla Media. Det britiskbaserte Mecom Group plc kjøpte Orkla Media med over 35 distrikts- og lokalaviser i 2006, og Mecoms norske virksomhet fikk navnet Edda Media.

Edda Media var en dominerende aviseier i Norge. Det hadde dessuten nettjenester, lokalradio og lokalfjernsyn. I tillegg inngikk trykkeriselskap og distribusjonsnettverk i konsernet. Selskapet gikk inn i Amedia i 2011.

Historikk

Orkla Media var i sin tid Norges nest største og Nordens femte største medieselskap med virksomhet innen dagspresse, ukepresse, digitale medier og direkte markedsføring. Selskapet eide også halvparten av ukebladforlaget Hjemmet Mortensen (sammen med danske Egmont).

Gjennom kjøpet av Det Berlingske Officin i 2000 ble Orkla også eier av de danske avisene Berlingske Tidende, B.T. og Weekendavisen. Orkla Media var dessuten nest størst på avismarkedet i Polen og hadde avisvirksomhet i Sverige, Litauen og Ukraina.

Da det meste av Orkla Media ble solgt til Mecom Group i 2006, beholdt Orkla sitt eierskap i Hjemmet Mortensen til 2008, da Egmont ble eneeier. Samtidig ble Orklas eierandeler i Bergens Tidende og Adresseavisen solgt. I 2009 solgte Edda en rekke aviser på Nordvestlandet, blant annet Sunnmørsposten og Romsdals Budstikke, til Polaris Media.

I 2011 ble Edda solgt til A-pressen, som da endret navn til Amedia AS. Konkurransetilsynet og Medietilsynet godkjente kjøpet etter at det nye selskapet solgte flere aviser som blant annet Varden i Skien og Demokraten i Fredriksstad for å unngå å komme i konflikt med medieeierskapsloven.

Edda Media AS hadde cirka 1300 ansatte i 2011, og cirka 2 milliarder kroner i omsetning.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg