Dagsavisen Demokraten

Avishode til Demokraten
Demokraten.
Avisen er antakelig den eneste her i landet som er dømt til å kjøpe en bondegård. Det ble straff en etter at avisen 17. mai 1940 skrev om «tyskertøser» som fikk klippet håret av seg. Omtalen gjaldt to piker fra en nabokommune, og avisen ble pålagt å kjøpe foreldrenes gård for 7000 kroner fordi familiene måtte flytte fra stedet. Avisen ble dessuten stanset i bortimot en måned.
Demokraten
Nasjonalbiblioteket.
Demokraten har hatt mange markante menn i redaktørstolen, deriblant Johan Falkberget, P. Moe Johansen, Jørgen Hustad og Charlie Jansson. Moe Johansen var redaktør helt fra 1911 til 1943 og kjent som en «gudbenådet stilist» – med like sylskarpe meninger som den kården som prydet hans lederspalte i mange år.
Demokraten
Nasjonalbiblioteket.
.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Artikkelstart

Dagsavisen Demokraten, tidligere Demokraten er en dagsavis i Fredrikstad som utkommer tre dager i uken. Avisen eies av Mentor medier. Redaktør: Eirik Hoff Lysholm

Avisens opplagstall i 2015 var 4666 for papiravisen og 626 for salg av digitale abonnementer og utgaver. Totale lesertall for papir og digitalt, inkludert åpent innhold en gjennomsnittsdag i 2015 var 12 000 (Mediebedriftenes Landsforening).

Avisen ble grunnlagt 1906 under navnet Smaalenenes Socialdemokrat.

Ekstern lenke

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg