Mecon Group plc var et tidligere britisk investeringsselskap med hovedkontor i London. Det ble grunnlagt i 2000 av David Montgomery som var styreformann. Selskapet investerte særlig i mediebedrifter, deriblant aviser i en rekke europeiske land. Mecom Group plc ble i 2014 oppkjøpt av belgiske De Persgroup for 196 millioner britiske pund og opphørte som selvstendig selskap.

I 2005 kjøpte selskapet Berliner Verlag, utgiver av Berliner Zeitung og Berliner Kurier. Senere samme år ble Tysklands eldste avis, Hamburger Morgenpost, kjøpt, deretter den nederlandske Limbourg-gruppen.

I 2006 kjøpte Mecom Orkla Media som blant annet eide et stort antall norske lokalaviser, Det Berlingske Officin i Danmark og den polske avisen Rzeczpospolita. Den norske delen av tidligere Orkla Media ble organisert som selskapet Edda Media AS. Dette selskapet ble deretter oppkjøpt av A-pressen som endret navn til Amedia AS.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg