Faktaboks

Dynal Biotech ASA
tidligere Dynal AS

Dynal Biotech er et tidligere norsk bioteknologiselskap grunnlagt i 1986 av det norske sprengstoff- og kjemikonsernet Dyno Industrier og det norske legemiddelselskapet Apothekernes Laboratorium, senere kjent som Alpharma.

Selskapet produserte blant annet dynokuler, en monodispersert plastkule, særlig brukt til separasjon, isolering og manipulering av biologiske materialer.

Historikk

Dynal Biotech ASA ble stiftet i 1986 av sprengstoff- og kjemikonsernet Dyno Industrier og det norske legemiddelselskapet Apothekernes Laboratorium, som i senere tid fikk navnet Alpharma.

Dynal Biotech ble i 2000 sammensluttet med Dyno Particles, selskapet som produserte selve dynokulene i Lillestrøm. Året etter sammenslutningen ble selskapet kjøpt opp av de svenske investeringsselskapene Nordic Capital AB og Ratos AB, før amerikanske Pel-Freez, et selskap med virksomhet i USA og Kina, i 2003 ble en del av Dynal Biotech.

I 2005 ble selskapet kjøpt opp av Invitrogen, et amerikansk selskap, senere kjent som Life Technologies. Året etter oppkjøpet endret Dynal Biotech navn til Invitrogen Dynal AS. Life Technologies ble i 2013 kjøpt opp av det amerikanske konsernet Thermo Fisher Scientific, et selskap med over 90 000 ansatte rundt om i verden, som fra oppkjøpet driver Invitrogen Dynals tidligere virksomhet.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg