Faktaboks

Carin Wessel
Født
11. juni 1944, Oslo
Billedvev

Carin Wessles håndvevde tekstil Le rouge et le noir er utført i toskaft med renningseffekt og floss, ikatfarget ullgarn og noe nylongarn. Utført i 1992.

Carin Wessel er en norsk tekstilkunstner. Hun vever tepper med abstrakte motiver i en pulserende fargepalett.

Oppvekst og utdannelse

Wessel vokste opp i en kunstnerisk familie. Moren Birgit Wessel var en anerkjent tekstilkunstner og faren Bjarne E. Wessel var interiørarkitekt. Hun studerte under Kjellaug Hølaas på tekstillinjen ved Statens håndverks- og kunstindustriskole (1964–1968). I årene 1971 til 1972 studerte hun også ved Nyckelviksskolan i Stockholm. Der lærte hun seg å tenke helhet og monumentalitet.

Eget verksted

Etter Wessel etablerte eget verksted på Frysja i Oslo har hun har markert seg som en viktig dekorativ tekstilkunstner. Hennes arbeider er hovedsakelig utført i ikatvev-teknikk, der fargekomposisjonen inntar en vesentlig plass.

Utsmykninger

Wessel har uført en rekke utsmykninger. Sammen med skulptøren Geir Stormoen laget hun en installasjon til Regjeringskvartalet (1998). Hennes veggteppe kommuniserer godt og gir tyngde til hans skulptur. Viktigst av utsmykningene er Ad Astra (1998). Verket som måler 23 meter i lengde, 14 meter i bredde og er 2,5 meter høyt, ble utført til Oslo lufthavn Gardermoen. Den halvt transparente tekstilen er i fargene rødt, hvitt og blått og er abstrakt. Samtidig som det er det norske flaggets farger er uttrykket bevegelig og kan gi assosiasjoner til himmel og luftfart.

Samarbeid og innkjøp

Carin Wessel samarbeider med flere kunstnere, som glasskunstneren Karen Klim. De har laget utsmykninger og deltatt på felles utstillinger. Sammen med Toril Bjorg har hun laget smykker. Wessel er innkjøpt av Nasjonalmuseet, Permanenten og Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum.

Separatutstillinger

  • Kunstnerforbundet (2005, 1994, 1983)

Gruppe- og kollektivutstillinger i utvalg

  • Telemark Fylkesgalleri, 2001
  • Nordisk Tekstiltriennale, Tournai, Belgia, 1997
  • Sogn og Fjordane Kunstnarsenter, Førde, 1989
  • Oslo Kunstforening, 1975
  • Maihaugutstillingen Lillehammer, 1969

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

  • Lium, Randi Nygaard (2005). Carin Wessel, PDC Tangen

Faktaboks

Carin Wessel

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg