Faktaboks

Offisielt navn
BOKBASEN AS
Også kjent som

Tidligere navn: Den norske Bokdatabasen AS (2007-2014)

Organisasjonstype
Aksjeselskap
Forretningsadresse
Oslo
Stiftet
18.01.2007
Daglig leder
Tone Løyland
Styreleder
Anders Skogvold

Bokbasen er et dataselskap som leverer et bredt spekter av tjenester til alle deler av litteratur-Norge. Utgangspunktet er Den norske Bokdatabasen, en oppdatert katalog over alle bokutgivelser i Norge. Databasen er infrastruktur for digitale løsninger i forlag, bokhandel, bibliotek og skole.

Bokbasen utvikler og tilbyr informasjon og informasjonsløsninger til bokbransjen og inneholder praktisk talt samtlige norske boktitler. Totalt inneholder den over 200 000 titler fra mer enn 1300 utgivere/forlag. Det årlige tilfanget er på rundt 10 000 utgivelser. Av databasen totalt er rundt 70 000 titler i salg i nettbokhandel og bokhandel. Kundene er norske forlag og utgivere, bokhandel, nettbokhandel, andre forhandlere, biblioteker og institusjoner.

Omsetningen i 2017 var 33 millioner kroner. Driftsresultatet samme år var på 5 millioner.

Tjenestespekter

  • Mentor – webbasert søke- og bestillingssystem for bøker fra alle forlag og utgivere i Norge. Mentor finnes tilpasset fire ulike brukergrupper: Bokhandel, forlag, skole og bibliotek.
  • Digitalelev – administrasjonsverktøy for digitale læremidler hvor skolen får oversikt over hva som er tilgjengelig på markedet, kan kjøpe lisenser, administrere tilganger og tildele lisenser til elevene.
  • Bokbasens distribusjonskanal DDS (Digital Distribusjonssentral) – distribuerer forlagenes e-bøker og nedlastbare lydbøker videre til nettbokhandlere.
  • Bokbasen Bibliotek – plattform for utlån av e-bøker i bibliotek og som støtter lisensmodellen for e-bokutlån.

Historie

Den norske Bokdatabasen ble opprinnelig skapt i løpet av 1984 i regi av Forlagssentralen. I 2007 ble den skilt ut fra Forlagssentralen ANS som eget selskap med en rekke av bransjens aktører som eiere.

Eiere

Bokbasen AS eies av:

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Sektorkode
2100 Private aksjeselskaper mv.
Næringskode(r)
63.120 Drift av web-portaler

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg