Annette Münch

Faktaboks

Annette Münch
Født
10. januar 1981, Oslo
Annette Münch
Annette Münch med Brageprisen i 2014
Annette Münch
Av /NTB scanpix.

Artikkelstart

Annette Münch er en norsk ungdomsbokforfatter og magasinredaktør.

Bakgrunn

Münch har utdannelse fra Universitetet i Oslo og Høgskolen i Hedmark. Hun har jobbet som redaksjonssjef og magasinredaktør i Egmont Serieforlaget, vært ansvarlig for Aftenpostens ungdomsdebattside Si;D, og tekstforfatter i Kick Media AS siden 2015. Münch tok dramatikerutdannelsen til Norsk Barnebokinstitutt i 2010/2011 og var redaktør for debattboka Sånn er det bare (2013).

Ungdomslitteratur

Münch debuterte som ungdomsbokforfatter i 2006 med KaoskrigerenCappelen Damm og har senere gitt ut Jenteloven (2009) og Badboy: Steroid (2014) på samme forlag. I 2012 debuterte hun som dramatiker med musikkteateret Dropout, som ble vist ved Lillestrøm Kulturscene. Sceneteksten er omarbeidet og utgitt som roman på Aschehoug i 2018. Münch, som har sort belte 2. dan i taekwondo, har også gitt ut sakprosaboka Den ultimate guiden til kampsport i samarbeid med Hanne Eide Andersen, og en rekke noveller i ulike antologier. Forfatterskapet kjennetegnes av tøffe ungdomsmiljøer og hovedpersoner som står i pressede valgsituasjoner. Formmessig benytter romanene seg av thrillerens virkemidler og et utpreget muntlig språk.

Utmerkelser

Münch fikk Kultur– og kirkedepartementets debutantpris for Kaoskrigeren i 2006, og Den ultimate guiden til kampsport ble nominert til fagbokprisen i 2012. I 2014 ble hun tildelt både Brageprisen og Østfoldungdommens kritikerpris for Badboy: Steroid. Hun mottok Bokhandelens stipend for barne- og ungdomsbokforfattere i 2010.

Utgivelser

  • Dropout (ungdomsbok, Aschehoug, 2018)
  • Badboy (ungdomsbok, Cappelen Damm, 2014)
  • Den ultimate guiden til kampsport (Cappelen Damm, 2012)
  • Dropout (dramatikk, 2012)
  • Jenteloven (ungdomsbok, Cappelen Damm, 2010)
  • Kaoskrigeren (ungdomsbok, Damm, 2006)

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg