Anker Rogstad

Faktaboks

Anker Rogstad
senere Grad
Født
8. januar 1925, Oslo
Død
5. oktober 1994, Oslo

Anker Rogstad var en norsk forfatter. Han ble landskjent som «skapsprengerkonge» i 1950-årene, og idømt lang fengselsstraff.

Rogstad gav ut en rekke spennings- og kriminalbøker, blant annet Etterlyst (1956), Jurister i kasjotten (1969), Kidnapperen (1973), Lansen (1974, Rivertonprisen), Skytsenglene (1976), Rabies (1981), Ærens pris (1986), Mosquito (1987, sammen med Harald Jensen) og Flommen (1993).

Bibliografi

  • Etterlyst, 1956
  • Jurister i kasjotten, 1969
  • Kidnapperen, 1973
  • Lansen, 1974
  • Hevnen, 1975
  • Skytsenglene, 1976
  • Rabies, 1981
  • Ærens pris, 1986
  • Mosquito. Spenningsroman om Mosquito-flyvernes operasjoner på norskekysten under krigen (sammen med Harald Jensen), 1987
  • Flommen, 1993

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg