Faktaboks

Andrea Selvaggini
Født
21. oktober 1995, Tarquinia, Italia
Andrea Selvaggini
Av .

Andrea Selvaggini er kjøkkensjef på Restaurant Savage, som fikk en stjerne i Michelinguiden i 2023. Selvaggini er opprinnelig en italiensk kokk, utdannet ved Boscolo etoile accademy i Tuscania, ni mil nordvest for Roma.

Han begynte å arbeide som lærling i et stort cateringfirma før han gikk videre til en bistro i Frankrike.

Han arbeidet ved Metamorfosi i Roma, og deretter på Pascucci al porticciolo, som begge har en stjerne i Michelinguiden.

Topprestauranter

I 2016 var han kokk på Quique Dacosta i Spania, en trestjerners restaurant kjent for et kreativt kjøkken og mottagelse av gjester på et spesielt høyt og personlig nivå.

I 2017 var han også kokk på mexicanske Quintonil, som er blant de ti beste på The World’s 50 Best Restaurants.

Oslo

Han var souschef på Maaemo fra mars 2018 til november 2019, og linjekokk på Restaurant Kontrast fra november 2019 til april 2020.

Fra mai 2020 var han kjøkkensjef i to år på Restaurant Einer før han begynte som kjøkkensjef på Restaurant Savage i mai 2022.

Selvaggini er glad i de italienske tradisjonsrettene han vokste opp med, men som kjøkkensjef arbeider han for å videreutvikle de utsøkte matkulturene og smakene han og andre har bragt til Norge. Råvarene velger han nøye ut blant de beste norske som er tilgjengelig.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg