Kontrast er en restaurant på Vulkan i Oslo med én stjerne i Michelinguiden. Restauranten åpnet i 2013 og eies av Mikael Svensson. Kontrast er en moderne skandinavisk restaurant med fokus på kortreiste råvarer i sesong
Kontrast (restaurant)
Konsept
Kontrast legger vekt på sesongens lokale råvarer og kombinerer dem med utvalgte råvarer som har lengre reisevei. Råvarene er økologiske så langt det er mulig, og kommer først og fremst fra noen få gårder som legger vekt på dyrevelferd og dyrking med omtanke for miljøet og produktene.
Urter og andre småvekster dyrker Svensson selv på bygningens tak.
Rettene kan ta utgangspunkt i tradisjoner, og i menyen finner man kontraster mellom råvarer og de enkelte rettene. Kontrastene uttrykkes også i interiøret med betong og myke former i bord og stoler av tre.
Historie
Kontrast åpnet i slutten av 2013 i Hotel Guldsmeden i Vika. Den ble raskt kjent for kreative og utsøkte retter. I 2015 flyttet restauranten inn i nye lokaler i Maridalsveien, like ved Mathallen.
Utmerkelser
- Michelinguiden – en stjerne i 2016
- White Guide Nordic 2017 – Nummer 20
- Star Wine List – Sølv, Austrian Wine List of the Year Norway 2021; Sølv, Californian Wine List of the Year Norway 2021
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.