Interiør

Kontrast er en restaurantVulkan i Oslo med grønn kløver og to stjerner i Michelinguiden. Restauranten åpnet i 2013 og eies av Mikael Svensson. Kontrast er en moderne skandinavisk restaurant med fokus på kortreiste råvarer i sesong

Konsept

Åpent kjøkken
Kokkene arbeider i et kjøkken som er åpent mot gjestene.

Kontrast legger vekt på sesongens lokale råvarer og kombinerer dem med utvalgte råvarer som har lengre reisevei. Råvarene er økologiske så langt det er mulig, og kommer først og fremst fra noen få gårder som legger vekt på dyrevelferd og dyrking med omtanke for miljøet og produktene.

Urter og andre småvekster dyrker Svensson selv på bygningens tak.

Rettene kan ta utgangspunkt i tradisjoner, og i menyen finner man kontraster mellom råvarer og de enkelte rettene. Kontrastene uttrykkes også i interiøret med betong og myke former i bord og stoler av tre.

Historie

Kontrast åpnet i slutten av 2013 i Hotel Guldsmeden i Vika. Den ble raskt kjent for kreative og utsøkte retter. I 2015 flyttet restauranten inn i nye lokaler i Maridalsveien, like ved Mathallen.

Utmerkelser

  • Michelinguiden – en stjerne i 2016, grønn kløver og to stjerner i 2024.
  • White Guide Nordic 2017 – Nummer 20.
  • Star Wine List – Sølv, Austrian Wine List of the Year Norway 2021; Sølv, Californian Wine List of the Year Norway 2021.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg