Faktaboks

Øyvind Osmo Eriksen
Født
6. juli 1971, Oslo

Øyvind Osmo Eriksen er en norsk teateregissør og komponist som i 2007 fikk Heddaprisen for sin tolkning av Ibsens Gengangere (Hålogaland Teater 2006). Han er utdannet regissør ved Kunsthøgskolen i Oslo (2001–2005).

Eriksen debuterte i 2005 med August Strindbergs Kreditorer ved Nationaltheatret. Senere har han blant annet satt opp barneforestillinger som Astrid Lindgrens Mio, min Mio ved Hålogaland Teater (2006), Glenn Beldens Betre utan ball for Det Norske Teatret (2007) og H. C. Andersens Nattergalen for Rogaland Teater (2012). Betre utan ball, som Eriksen i tillegg til å regissere også skrev egen musikk til, mottok Heddaprisen for beste barne- og ungdomsforestilling i 2007.

I 2011 regisserte han Jon Fosses Namnet for Det Norske Teatret, og i 2012 hadde han regi på Ludvig Holbergs Jeppe på Bjerget ved Trøndelag Teater.

Eriksen har selv skrevet musikk til de fleste av sine oppsetninger. Som komponist har han dessuten flere ganger samarbeidet med danseteaterkompaniet Haagenschmagen.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker:

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg