Åkrene, tidligere skolekrets i Fet kommune, Akershus.

Åkrene ligger nordøst for Svelle, den nordre del av Øyeren, mellom elvene Leira og Glomma, 261 innbyggere (2006). I gammel tid kalt Nord-Åkre. Både Rv. 22 og Kongsvingerbanen med Tuen stoppested, går gjennom Åkrene.

Åkrene består av diverse gårdsbruk; de største er Jølsen, Borgen og Vinsnes, samt seks meget spredte boligområder: Jølsen-området, Hoftvedt-toppen, Borgen-toppen, Tuen, Enga og Foss. På Tuen ligger et industriområde med variert industri blant annet Åkrene Mek Verksted. På Foss finnes bilverksted og annen småindustri.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

1. mars 2009 skrev Per Erik Borgen

Artikkelen som står er noe upresis. Blant annet et Svelle, som er en arm av Øyeren skrevet feil. Det uttales med trykk på både første og siste stavelse og skrives i lokalområdet uten t til slutt.

Jeg foreslår teksten endret til:”Åkrene – tidligere skolekrets i Fet kommune, Akershus, nordøst for Svelle, den nordre del av Øyeren, mellom elvene Leira og Glomma, 261 innb. (2006). I gammel tid kalt Nord-Åkre. Både Rv. 22 og Kongsvingerbanen med Tuen stoppested, går gjennom Åkrene. Åkrene består av diverse gårdsbruk (De største er Jølsen, Borgen og Vinsnes), samt seks meget spredte boligområder: Jølsen-området, Hoftvedt-toppen, Borgen-toppen, Tuen, Enga og Foss. På Tuen ligger et industriområde med variert industri bl.a. Åkrene Mek Verksted. På Foss finnes bilverksted og annen småindustri.”

Mvh

Per Erik Borgen

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.