Taira, også kalt tayra, er en rovdyrart i mårfamilien.

Pelsen er korthåret, mørkebrun til svart av farge. Hodet er grått, brunt eller svart med en gul eller hvit strupeflekk. Kroppslengden er 90–115 cm, halen 35–45 cm og vekt 4–6 kg. Den minner mye i størrelse og bygning om fiskermår.

De lever ofte parvis, ofte også i større familiegrupper. De eter fugl, småpattedyr og frukt.

Arten forekommer i skogområder. Den er utbredt i Mellom- og Sør-Amerika.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.