svartstrupejernspurv

Svartstrupejernspurv, Murtazabad, Hunza, Gilgit-Baltistan, Pakistan

Artikkelstart

Svartstrupejernspurv er en fugleart i jernspurvfamilien. Den er på størrelse med slektningen jernspurv. Svartstrupejernspurven skiller seg fra denne ved å ha en hvitaktig overøyestripe, svart hode og strupe, samt gulaktig bryst.

Faktaboks

Også kjent som

Prunella atrogularis

Engelsk: Black-throated accentor

Utbredelse

Svartstrupejernspurv hekker i Uralfjellene i det nordlige Russland, og Altajfjellene samt Pamir i Sentral-Asia. Den overvintrer i Sørvest-Asia. Fram til og med 2019 er den observert én gang i Norge, på Kvassås, Sokndal, Rogaland, i november og desember 2013.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg