Sashimi (刺身、さしみ) er rå, fersk fisk og sjømat skåret i skriver eller stykker. Sashimi stammer opprinnelig fra Japan, men har økt sterkt i popularitet i den vestlige verden de siste 25 årene. I Japan blir sashimi vanligvis servert med opprevet daikon (hvit reddik) på et shiso-blad. Man kan dyppe sashimi en liten bolle soyasaus eller ponzusaus før man spiser den.

Mange ikke-japanere bruker ordene sushi og sashimi om hverandre, og referer gjerne til sushi som rå fisk. Dette er ikke riktig, det er ordet sashimi refererer til rå fisk eller sjømat. Ordet sushi refererer til shari, den kokte risen som  tradisjonelt er tilsatt risvineddik, sukker og salt, og ikke til den rå fisken i seg selv.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.