sashimi

Ankimo (lever av breiflabb) med ponzusaus
av . fri
Uni (kråkebolle)
av . fri

Sashimi (刺身、さしみ) er rå, fersk fisk og sjømat skåret i skriver eller stykker. Sashimi stammer opprinnelig fra Japan, men har økt sterkt i popularitet i den vestlige verden de siste 25 årene. I Japan blir sashimi vanligvis servert med opprevet daikon (hvit reddik) på et shiso-blad. Man kan dyppe sashimi en liten bolle soyasaus eller ponzusaus før man spiser den.

Faktaboks

Etymologi
japansk

Mange ikke-japanere bruker ordene sushi og sashimi om hverandre, og referer gjerne til sushi som rå fisk. Dette er ikke riktig, det er ordet sashimi refererer til rå fisk eller sjømat. Ordet sushi refererer til shari, den kokte risen som tradisjonelt er tilsatt risvineddik, sukker og salt, og ikke til den rå fisken i seg selv.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg