Sashimi er rå, fersk fisk og sjømat skåret i skriver eller stykker.
Sashimi stammer opprinnelig fra Japan, men har økt sterkt i popularitet i den vestlige verden fra 1980-tallet. I Japan blir sashimi vanligvis servert med opprevet daikon (hvit reddik) på et shiso-blad. Man kan dyppe sashimi i en liten bolle soyasaus eller ponzusaus før man spiser den.
Mange ikke-japanere bruker ordene sushi og sashimi om hverandre, og referer gjerne til sushi som rå fisk. Dette er ikke riktig, for det er ordet sashimi som refererer til rå fisk eller sjømat. Ordet sushi refererer til shari, den kokte risen som tradisjonelt er tilsatt risvineddik, sukker og salt, og ikke til den rå fisken i seg selv.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.