Rapphøne, fugleart i fasanfamilien. Den er litt mindre enn fjellrype, spraglet i gråbrunt med ensfarget lysebrunt hodeparti, og spesielt hos hannen en markert svartbrun flekk på buken. Rapphøna hekker over store deler av Europa til Sentral-Asia, i Norge tidvis spredt fra Oslofjorden til Trøndelag, men meget ustabil i sin opptreden. Fugler har ofte blitt satt ut for å hjelpe på bestanden. Det er lite trolig at ville rapphøns lenger forekommer i Norge. Helst en lavlandsfugl med tilhold i randsonen mellom dyrket mark og skogholt. Korn- og frøspiser, lever parvis og er overveiende stasjonær. Det finnes totalt tre rapphønsarter, de to øvrige i Sentral-Asia, Kina og Himalayaregionen.

Jakt på rapphøns er ikke tillatt i Norge.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.