Frozen Margarita
Frozen Margarita er en svært forfriskende cocktail på varme sommerdager.
Av .
Lisens: CC BY 2.0

Margarita - cocktail er en cocktail med meksikansk opprinnelse, og består av tequila, Cointreau og limejuice. Dette er en av verdens mest populære drinker.

International Bartenders Association bruker oppskriften 5 cl tequila, 2 cl cointreau eller triple sec, 1,5 cl limejuice. Det hele shakes med isbiter, og siles i et cocktailglass. Den serveres ofte med salt rundt kanten av glasset. En svært populær variant av cocktailen er Frozen Margarita, der den serveres som en slush.

Det finnes flere teorier om opprinnelsen til Margarita. En av de mer fargerike historiene er at den er oppkalt etter filmstjernen Rita Hayworth, som egentlig het Margarita Carmen Cansino, og som arbeidet på en nattklubb i den meksikanske grensebyen Tijuana i 1938. En noe mer sannsynlig forklaring er at Margarita er oppkalt etter drinken Tequila Daisy, som var populær i mellomkrigstiden. Daisy er navnet på blomsten margeritt, som heter Margarita på spansk.

Margarita ble verdenskjent da det amerikanske tidsskriftet Esquire Magazine i desember 1953 presenterte den som månedens drink.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg