Paris lufthavn, Charles de Gaulle

I nærområdet til den franske hovedstaden Paris, Île-de-France, ligger det i alt 14 større og mindre lufthavner. De mest sentrale er Charles de Gaulle, Orly og Le Bourget.

Paris lufthavn, Charles de Gaulle

Paris lufthavn, Charles de Gaulle, er en sivil lufthavn beliggende i kommunen Roissy-en-France, com lag 37 km nordøst for sentrum av Paris. Lufthavnen ble åpnet den 8. mars 1974.

Lufthavnen har tre passasjerterminaler, flere fraktterminaler og fire rullebaner.

Lufthavnen er oppkalt etter Frankrikes tidligere president Charles de Gaulle.

Paris lufthavn, Orly

Paris lufthavn, Orly
Utenfor avgangshallen på Terminal Sør på Orly-flyplassen.
Av .
Lisens: CC BY SA 4.0

Paris lufthavn, Orly, er en sivil lufthavn for Paris. Lufthavnen ligger i kommunene Orly og Villeneuve-le-Roi, om lag 19 km syd for sentrum av Paris.

Lufthavnen ble åpnet i 1932 for å avlaste Paris lufthavn, Le Bourget, og fungerte også som hovedlufthavn inntil Charles de Gaulle ble åpnet i 1974. Orly har to passasjerterminaler.

Paris lufthavn, Le Bourget

Paris lufthavn, Le Bourget

Flystripen på Le Bourget-flyplassen sett fra luften.

Paris lufthavn, Le Bourget, er en sivil lufthavn for Paris. Lufthavnen ligger i kommunene Le Bourget, Bonneuil-en-France og Dugny, om lag 15 km nordøst for sentrum av Paris.

Lufthavnen åpnet i 1919 og var den eneste kommersielle lufthavn i Paris fram til Paris lufthavn, Orly ble åpnet i 1932.

Lufthavnen betjener idag hovedsakelig businessfly, samt noe annen privat og kommersiell trafikk til og fra Paris. I tillegg benyttes lufthavnen til trening og utvikling, av både flyselskaper og fabrikker.

Lufthavnen huser også Frankrikes primære luftfartsmuseum Musée de l'Air et de l'Espace, og den er base for den store, internasjonale bransjeutstillingen Paris Air Show hvert annet år.

Lufthavnen var destinasjon for Charles Lindberghs berømte kryssing av Atlanterhavet i 1927.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg