I nærområdet til den franske hovedstaden Paris, Île-de-France, ligger det i alt 14 større og mindre lufthavner. De mest sentrale er Charles de Gaulle, Orly og Le Bourget.

Paris lufthavn, Charles de Gaulle, sivil lufthavn, beliggende i kommunen Roissy-en-France, ca. 37 km nordøstover fra sentrum av Paris. Lufthavnen ble åpnet den 8. mars 1974.

Lufthavnen har tre passasjerterminaler, flere fraktterminaler og fire rullebaner.

Lufthavnen er oppkalt etter Frankrikes tidligere president Charles de Gaulle.

Paris lufthavn, Orly, sivil lufthavn for hovedstaden Paris i Frankrike. Lufthavnen ligger i kommunene Orly og Villeneuve-le-Roi, ca. 19 km syd for sentrum av Paris.

Lufthavnen ble åpnet i 1932 for å avlaste Paris lufthavn, Le Bourget, og fungerte også som hovedlufthavn inntil Charles de Gaulle ble åpnet i 1974. Orly har to passasjerterminaler.

Paris lufthavn, Le Bourget, sivil lufthavn for hovedstaden Paris, Frankrike. Lufthavnen ligger i kommunene Le Bourget, Bonneuil-en-France og Dugny, ca. 15 km nordøst for sentrum av Paris.

Lufthavnen åpnet i 1919 og var den eneste kommersielle lufthavn i Paris fram til Paris lufthavn, Orly ble åpnet i 1932.

Lufthavnen betjener idag hovedsakelig businessfly, samt noe annen privat og kommersiell trafikk til og fra Paris. I tillegg benyttes lufthavnen til trening og utvikling, av både flyselskaper og fabrikker.

Lufthavnen huser også Frankrikes primære luftfartsmuseum Musée de l'Air et de l'Espace,og er base for den store, internasjonale bransjeutstillingen Paris Air Show hvert annet år.

Lufthavnen var destinasjon for Charles Lindberghs berømte kryssing av Atlanterhavet i 1927.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.