lagtempo

Artikkelstart

Lagtempo er i sykkelsporten temporitt for lag. Alle lag sykler den samme gitte distansen, og laget som bruker kortest tid på distansen står igjen som vinner av lagtempokonkurransen. Det skal være minimum to og maksimum ti deltakere på et lag. I verdensmesterskap er det seks sykkelryttere per lag.

Distanser

I norgesmesterskap skal distansen være mellom 50 og 70 kilometer for menn elite, og mellom 30 og 40 kilometer for kvinner elite. I verdensmesterskap skal maksimum distanse være 60 kilometer for menn og 40 kilometer for kvinner. Løypa skal være sikker, tydelig skiltet, tilstrekkelig bred og krappe svinger skal unngås.

Tidtaking

Sykkellagene starter med faste intervaller, men dette intervallet kan imidlertid økes mellom lagene som starter sist, da det er de antatt beste lagene som er de sist startende. Tiden skal stoppes på den fjerde rytterens målpassering i verdensmesterskapene, mens den norske tilpasningen er at tiden stoppes på rytter nr n/2+1 (n=antall på laget). Eksempelvis: Er det tre ryttere på laget tas tiden på rytter nummer to som passerer målstreken.

Les mer hos Norges Cykleforbund

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg