Installasjon
Ingrid Askeland og Elin Aasheim. Installasjon: ”Forever young (I Want To Know What Love Is).” Utstilt under Norske Kunsthåndverkeres årsutstilling 2016.
Installasjon

Kunsthåndverk, blir av fagforeningen Norske Kunsthåndverkere definert slik: Arbeider i tekstil, keramikk, glass, lær, metaller og andre materialer som er formet og ferdig produsert i kunsthåndverkerens verksted – under forhold hvor kunsthåndverkeren er ansvarlig for hele prosessen fra idé til ferdig arbeid. Denne relativt trange definisjonen ble etablert i 1970-årene for å markere grensen til det langt videre begrepet brukskunst – et ord som også er blitt mer og mer utnyttet i kommersiell hensikt. Med den trange definisjonen er kunsthåndverk blitt anerkjent som en selvstendig kunstform.

Selve ordet kunsthåndverk er kommet relativt sent i vanlig bruk. Det har vært snakk om folkeindustri, husflid, prydkunst og fremfor alt om kunstindustri og brukskunst. Utgangspunktet er et håndverksprodukt som bevisst er tilført estetiske verdier. Disse kunstneriske verdiene er etter hvert kommet mer og mer i forgrunnen slik at bruksaspektet forsvinner og materialet er avgjørende når produktet klassifiseres.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg