Kjennetegn er særtrekk som er egnet til å identifisere en person, en ting, et begrep, en vare, tjeneste eller annet. Betegnelsen kjennetegn brukes innenfor en lang rekke fagfelt. Kjennetegn kan være et språklig fenomen, et bilde, en lyd, en lukt eller annet som kan oppfattes av en observatør.

Forretningskjennetegn er særlig foretaksnavn og varemerker som kan registreres i offentlige registre. Innehaveren kan ha oppnådd enerett og slike kjennetegn er omfattet av norsk lovgivning og internasjonale traktater.

Offentlige myndigheters kjennetegn er særlig våpenskjold, segl eller annet merke, som kongevåpen, riksvåpen og kommunevåpen. Bruken av disse som kjennetegn er eksklusiv for de offentlige myndigheter, og det følger av straffeloven at misbruk kan straffes med bot eller inntil seks måneders fengsel.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg