Kalsiumsorbat er et konserveringsmiddel som tidligere var tillatt brukt i bearbeida matvarer. Det hadde da E-nummer E 203.

Faktaboks

Norsk navn
kalsiumsorbat
Engelsk navn
calcium sorbate
Uttale

k'alsiumsårb'at

Etymologi

fra Sorbus, rogn og asal

Kjemisk formel
C12H14CaO4
Stoffklasse
karboksylat, alken
E-nummer
tidligere E-nummer: E 203 (ikke lenger gyldig E-nummer)
Tilstand
fast stoff

Mattrygghet

Kalsiumsorbat ble fjerna fra lista over godkjente konserveringsmidler, da det ikke var godt nok dokumentert at stoffet ikke var helsefarlig.

Kjemiske egenskaper

Kalsiumsorbat er et hvitt pulver som er løselig i vann.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Systematisk navn
kalsium (E,E)-heksa-2,4-dienat
CAS-nummer
7492-55-9
PubChem-CID
6433506

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg