Hveteøl, overgjæret øl, oftest lyst og uklart, laget av hvete, hyppig forekommende i Tyskland (Weissbier) og Belgia (Witbier). Hveteøl finnes også i Norge. Forekommer både som sterkøl og pils. Ulike varianter finnes, bl.a. mørk (dunkel) og filtrert (kristal). Berliner Weisse er Berlins berømte hveteøltype med lys farge, fruktighet og tørr stil, som har eksistert siden 1500-tallet og serveres ofte tilsatt konsentrert bringebærsaft. Flere produsenter finnes, men ølet må lages innen Berlins grenser. I Norge beskjeden sødme og bitterhet, rik fruktighet og krydderpreg. Betegnelsene «hvete» og «hvit» ofte sammenknyttet.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.