hveteøl

Artikkelstart

Hveteøl er overgjæret øl, oftest lyst og uklart, laget av hvete. Det er vanlig i Tyskland, hvor det kalles Weißbier eller Weissbier, og Belgia, hvor det kalles Witbier.

Faktaboks

Også kjent som
weissbier

Hveteøl forekommer både som sterkøl og pils. Ulike varianter finnes, blant annet mørk (dunkel) og filtrert (kristal).

Berliner Weiße/Berliner Weisse er Berlins berømte hveteøltype med lys farge, fruktighet og tørr stil, som har eksistert siden 1500-tallet og serveres ofte tilsatt konsentrert bringebærsaft. Flere produsenter finnes, men ølet må lages innen Berlins grenser.

Betegnelsene «hvete» og «hvit» er ofte sammenknyttet.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg