hulokgibbon

Hulokgibbon forekommer i Assam, Myanmar og Bangladesh.

Av .
Lisens: CC BY 3.0

Artikkelstart

Hulokgobbon er en primatart i familien gibboner. Pelsen er hos hanner svart. Hos hunner er den gyllen med mørkere kinn. Begge kjønn har hvite øyebryn. Den blir cirka 90 centimeter høy og oppnår en vekt på rundt 5 kilogram.

Faktaboks

Uttale
hˈulokgibbon
Også kjent som
Hylobates hoolock

Hulokgibbonen lever i skogsområder. Den forekommer i Assam, Myanmar og Bangladesh.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg