gråhodespurv

Gråhodespurv, Japan
Gråhodespurv
Shutterstock.

Artikkelstart

Gråhodespurv er en fugleart i buskspurvfamilien. Med sine 13,5-16 cm er den litt mindre enn gulspurv. Hannen har olivengrått hode og blekgul underside. Ryggsiden er brunlig. Hunnen ligner hannen men er lysere grå på hodet.

Faktaboks

Også kjent som

Emberiza spodocephala

Engelsk: Black-faced bunting

Utbredelse

Gråhodespurven hekker i Øst-Asia i områder dominert av krattvegetasjon og høyt gress med enkeltstående trær langs elver og på elvesletter. Den finnes også i blandingsskog, fuktig barskog, hager, og skogkanter, men den unngår tett skog. Arten overvintrer i Sørøst-Asia. Arten er til og med 2019 observert tre ganger i Norge; på Titran, Frøya, Trøndelag i oktober 1999, Ratvika, Ålesund i desember 2013, og Røst, Nordland i oktober 2019. I tillegg er det gjort funn av ett individ som muligens kan ha vært en rømt burfugl.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg