Destillat er en fraksjon i væskeform som fremkommer ved destillasjon av råolje, det vil si fordampning med etterfølgende kondensasjon. Et destillat inneholder ingen destillasjonsrest, og angis etter sitt kokeområde i følgende grupper: 1) lett destillat med sluttkokepunkt ikke høyere enn 270–300 °C, for eksempel bensin, parafin, løsemidler, 2) mellomdestillat med kokeområde cirka 180–360 °C, for eksempel autodieselolje, lett fyringsolje og 3) tungt destillat med sluttkokepunkt høyere enn cirka 360 °C, for eksempel noen marinedieseloljer, spesielle fyringsoljer, samt blandekomponenter i raffinerier.

Faktaboks

Uttale
destillˈat
Etymologi
av latin ‘fra’ og ‘dryppe’

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg